Tuesday, August 17, 2010

Puasa tidak jejas ibu mengandung.

Ahad lepas, lepas bukak puasa. Aku tengok Buletin Utama TV3. Yeeppp.. Dorang wat cover tajuk nih. Aku yang excited lebih. Sebab kajian yang dibuat nih termasuklah saintis luar negara yang menyatakan Puasa Tidak Jejas Ibu Mengandung.. macam aku lah tu! Heheh.. memang tidak menafikan so far aku boleh berpuasa. Takde alahan sangat. Dapat bertahan. Seronok sangat. Alhamdulillah..

Kandungan dah masuk 14 minggu.. Hm... aku rasa aku punya jalan pun dah lain macam la. Ekekeke... Tak tahu la perasaan aku sendiri ke.tapi bila berjalan rasa mcm badan and perut ke depan sikit. Hahaha..

My Hubby.. hehe.. hubby every day akan usap perut aku. Dia dok sembang la konon ngan baby in my tummy nih. Saja pre-test supaya baby nih nanti dah keluar dia kenal suara ayah dia.. Cewahh..

Oh ya.. aku dah mula minum susu ENFAMAMA.. Mahal gak, RM53.80 harga dia. Aku beli perisa coklat. Sedap la jugak.. So sebelum tido aku akan minum. And every time after sahur aku makan pil acid folic tu.
Source - Ceeramoon


Ohh.. Bercerita mengenai bukak puasa pula..Memandangkan tekak still takleh terima nasi. Aku makan la macam mee, mihun or kuey tiow. Semalam aku masak Kuey Tiow Ladna. Perghh.. Sedap nye.. Sendiri angkat bakul nih. Itu pun masak tanpa taste sbb puasa kan. Pun sedapp.. Hubby kata.. "pas nih ayang masak pejam mata je la.." heheheh..

3 comments:

Ainul said...

hai there! my gynea pun ckp puasa ok cuma jgn miss sahur.baru 14w ye.take care ye:)
jom tukar link ")

Mrs Shareeda said...

To Ainal ~
tq.. a

Syazwani Nordin said...

ko jln mmg lain2 pun~ hahaha :D