Tuesday, November 30, 2010

Kisah naik flight..

Harap-harap takde la pramugara/ri Air Asia jadi follower atau silent reader ek.. heheh..

Last week 24th Nov, aku travel pegi Sabah alone. Time tuh dah baby dalam tummy 28th weeks olredi. Tapi aku bitau baru 23th weeks, sbb kan, dulu aku penah tanya orang AirAsia, dia kata 28th weeks above kena ada surat doktor.

Kebetulan a day before tuh, aku pegi chekup perut. Masa tanya doktor, boleh doktor tu kata tak nak keluarkan surat sbb tak nak tanggung risiko. "awak dah 7 bulan, kalau mengandung nih apa-apa pun blh jadi.." Geram nye aku.

But, tu hak doc tu kan. Takkan aku nak bantah pulak.

SO dats y la aku kelentong kata baru 23th weeks masa kat kaunter chek in tu. Then next week aku nak fly back to Penang. So kandungan dah masuk 30th weeks. Aku tak sure nak mintak surat doktor ke camne. Perut agak besar jugak. Dah boleh pakai dress preggy tu.

Then member2 ramai kata, perut je naik, body menten je. Huh..harap-harap aku tak payah la berusaha teruk nak diet lepas deliver nanti.

Baby aku makin active skrang nih, suka betul gerak-gerak and kicking ibu dia.. hihi.. sweet nye....

4 comments:

ctfza said...

mrs shareeda.. kakak sy dulu dah masuk 8 bulan.. memang perut sgt besar.. bila pramugara tanya masa kat kaunter kakak sy cuma tersengeh2.. thn saya dengan suka hati cakap.. "dia ni buncit".. hehe.. pramugara tu pun tersengeh2 dengan muka tak percaya .. haha

Dayu said...

dulu pun rasa mcm nak menipu
tp last2 suami kata tak payah
kena tinggal la
dia sedap2 gi ebrjalan

nur easy said...

sy pun fly masa 33wks bsama surat doc y inform kita fit utk travel..dpt layanan best gak, sbb asyik2 datang tanya nak apa2 tak puan..:)

apapun hv a safe travel :)

Mrs Shareeda said...

To ctfza
ye ke.. kalau pramugara tu caya sy nak pakai la jugak taktik tu.. hehe

To Dayu
hehe.. agaknya hubby dayu risau jd ape2 kot..

To nur easy
masalahnya sy mintak surat doc tak mau bg, dats y trpaksa tipu kata br 23weeks.. agaknya doc kerajaan mcm tu kot. Nantilah sy pergi mintak private pulak..