Thursday, December 30, 2010

Sedang sarat..

Huh.. dah masuk 33 minggu..
baru pegi check up yesterday..
tapi perut i nih kecik skit kot..
tinggi rahim 31 minggu saje..
but nurse kata ok, semua takda masalah..

Situasi i sekarang.. my tummy selalu keras2..
bila baby gerak2.. tendang2.. moving2..
aduhh.. memang aktif.. gerakan baby pun sangat mantap..
syukurlahh.. baby sihat..

Cuma bila malam tiba..
baby makin aktif.. i selalu susah nak tidur..
next week dah mula buka sekolah..
harus tidur awal..
ntah la.. sekarang nih pun tidur kurang nyenyak...
asyik2 terjaga bila baby gerak kuat
tulang pinggang and all my back bones sangatlahhhh sakit..
rasa lenguh, rasa sengal, rasa mcm baru lepas pikul barang...
betul2 sakit..

Apapun, i still gagahkan diri buat semua keja selagi mampu..
memang i ngaku i paksakan diri i..
masak, basuh, kemas rumah.. etc..
tak sanggup terbaring sja walaupun sakit..
nanti rasa bersalah pulak..

Okaylah. itu sja..

5 comments:

Siti NurJ3nab said...

harap semuanya berjalan dgn lancar ya!
;)

mamaleen said...

hye.. biasala tu.. time2 ni memang susah nak tido.. sabo je la ye..

Mrs Shareeda said...

Siti nurJ3nab~ hopefully.. amin
mamaleen ~ yup.. sedang membiasakan situasi mcm nih..

jefiedah said...

33 wks eh...eemmm utk yg bru melpsi mcm org nie...ssh nak ckp sbb smua org tak same kn...tap bak kate diorg yg lain tu smua normal so klu nak kurng kn skit ltk bntl kat pingng tu ckit...ade yg kate lak kaki kac tgi ckit sbb ade bb so tak blh ltk bntl unless mase ddk le...pdai tak sy bg org nasihat yg sy sndri tak blh pki...kikiki

Mrs Shareeda said...

kak ude-
mmg mcm2 petua kan, tp sama la, bkn kite blh ikut. sbb nak selesakan bdn, kena la gerak sini jap, situ jap. nak baring statik ada bantal bawah tuh, lagi rasa uncomfort. kikik..