Saturday, January 19, 2013

Pantang di rumah sendiri

Aku nih pantang rumah sendiri untuk anak ke-2. Why umah sendiri..
1st - Sebab sangat selesa ok.. Mcm omputih kata, there is no place like home!
2nd - Nama pun anak ke dua..so ada experience dah kan..
3rd - Agak sukar kalau pantang di tempat lain,sbb nak monitor hero yang sorang lg..
4th - Aku yakin dengan encik hasben yang boleh jaga aku.. tip top beb.. abg bayek sgt

Mulakan rutin dengan bangun pagi k..

8.30 pagi-
Panaskan air dlm periuk..rebus sekali uncang mandian herba amway tu.. Then mandi.. Siap mandi, sapu kan menatang param, pilis,minyak lepas tu pakai bengkung,jaket, stoking. Semua nak sapu2 tu ada dalam set bersalin amway gak.

9.00 pagi -
Sarapan pagi.. Memang la sarapan pagi kan.. ada sarapan malam ke? hahah.. okay2, aku suka milo/horlick cecah biskut kering je. Atau pun roti sapu mentega. Itu je bekpes aku berani time pantang. Kenyang ke tak.. paling kurang 5 keping biskut la aku telan.

9.30 pagi -
Panaskan tungku.. sambil tu mandikan baby kecil. Ohh.. love this moment.Sangat comel kan baby nih.. Lepas mandi susukan baby sampai tertido.. Then aku pulak bertungku..

11.00 pagi -
Time mcmnih baru zaim bangun.. Mandikan dia, sediakan bekpes dia. Golek2 ngan dia.. best gak sbb dah besar dah.. boleh la buli2 dia.. Hahah..

Rehat

12.30 tghari
Sediakan masak untuk tengahri. Untuk 1st week pantang, aku makan sup ikan haruan. Bila dah 2..3.minggu pantang, aku mkn la makanan pantang yg lain. Masak sendiri je.

Rehat..bla..bla..bla..

6.30 petang
Again rebus herba mandian untuk mandi petang and ulang mcm rutin pagi tu..
Takde masalah sgt pantang sendiri. Suami banyak membantu..
Orang kata nak tau suami kita sayang kite ke tak, masa pantang nih la nak test dia..
And, my suami lulus dengan cemerlang.. Ehehe..

6 comments:

harz harun said...

mcm senang je....hehe...

rDnA said...

Ok tak set pantang amway? Cam nk try amway plak kali ni..

Mrs Shareeda said...

harz harun
Senang x senang tu bergantung dgn baby jugak. mujur yang kedua nih tak banyak ragam..kuat susu..kuat tido.. mudah la nak urus diri sendiri. pastuh apa pun kene tenang...tak sm mcm sy pantang 1st dulu, horror gile.. hehe

Mrs Shareeda said...

rDnA..
senang sgt set bersalin amway nih..sy dah dua kali guna. barang dia siap dlm peket2.nak guna pun mudah. ada panduan. ada jadual blh tick hari keberapa nak pakai mana.. tak rugi la beli. nak ke.. sy jual RM285 je.free postage...kat luar RM300 harga dia.. ;p

jefiedah said...

wah...bgs nye...siap promote...well done orid..proud of u..

Anonymous said...

Shareeda.. Tlg wassap atau contact sy.. 018-3507217.. Bminat nk dapatkn set bsalin amway tu.. Cari no. Phone awk xjupe..