Sunday, September 6, 2009

Exam upsr..

Gagal lagi untuk memboloskan diri. Hari-hari aku berdoa tak akan dilantik menjadi pengawas peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah.

Tapi untuk kali ke-5,(dari start keja), tetap juga nama aku dipilih oleh Pejabat Pendidikan Daerah untuk menjaga exam UPSR 2009 nih. Dapat pula sekolah tahap hulu, siap menyeberangi sungai lagi. Aduyai...

Memang la jaga exam, salah satu ke-best-an nya, dapat claim yang agak masyuk (tambahan sekolah pedalaman). Tapi aku bosan la jaga exam. Sepanjang tempoh tu, kena dok melilau..perati budak.. tak boleh buat apa.

Pastuh dah beberapa kali juga aku jadi pengawas Sijil Pelajaran Malaysia. Ini lagi bosan tahap dewata. Ada yang paper sampai 2..3 jam. Membawa sampai ke petang lagi. Tak ke bosan aku nak menunggu.

Dapat pula ketua pengawas yang cerewat. Nak baca magazine ke, newspaper ke, pon kena sound. Hampagas betul.

Guru lain yang tak kena lantik jadi pengawas, sedap-sedap berehat sepanjang tiga ari tu. Hmm.. Tak pa, sabar shareeda. Ko bayangkan je claim yang ko dapat tapi dorang tak dapat.

Kalau ada silent reader yg underage and nak ambil peksa UPSR 2009 nih, cekgu ucapkan Good Luck okey!

Saya yang menurut perintah,

(^;^)



Notakaki: Baru lepas isi permohonan pertukaran guru antara negeri. doakan saya yek.

7 comments:

NurulShigim said...

gud luck !

cabaran seorang guru...(sy plak yg takut).

NurulShigim said...

gud luck !

cabaran seorang guru...(sy plak yg takut).

Love Lavendar said...

sy doakan awk dpt transfer k...sy ni pn bersyukur sbb tunang sy dh dpt tukar semenanjung, klu x mau pas kawin kne dok kt hulu...heheheh...jga bdk exam baik2 tau.... smbil dok perati bdk2 tu, pk je habuan yg bakal diterima...hehehehe...

NisS^ImmEr said...

wah, sah layak mintak tukar ke? syoknye..sy baru 2 thn..blum layak..kene tunggu penggal 2 thn dpn baru mintak huhuhu

gud luck jadi pengawas! kami di skolah bakal dpt baannyaaaakkkk kelas relief

Miss Shareeda said...

To NurulShigim ~ maceh, Jgn takutla..just celen urself jek.Ewahh..hehe

To Love Lavender ~ kalau la ada kabel bayek punya pasal transfer2 ni.. kan best.. hehe

To NisS^ImmEr ~ terlebih layak dah. dah masuk lima tahun nih. hehe..(actually dah 2 kali mintak tp tak dilayan..huhuh)

Love Lavendar said...

rase nk komen lg...hehehe... cikgu susah dpt tukar ye?? kawinlah cpt2...sng skit mintak tukar...hehehe...tunang sy gune reason nk jaga mak..actually FIL br meninggal time tu..so, gune reason tu...semoga rezeki nk kawin awk dpt tukar ye..amin...

Miss Shareeda said...

To Love Lavender ~ Payah la dear nak urus majlis kahwin2 kalau jauh2. Lainlah kalau nikah dulu. Saya nak je mcm tu. Famili tak bagi.. Hehe..