Wednesday, September 2, 2009

Sembang pasal hantaran

"Awak, ingat nak tukar la handbag tu,nak menda lain, boley la ekk.."(dengan bunyik johorian)

"Awat nya nih, tak suka ka..??" (dengan slanga kedah yang pekat)

"Handbag tu buat utk raye boleh tak? cantik la..tak tahan nak pakai.." (dengan nada memujuk)

"Dah tu nak tukaq apa?"

"Tukar clutch boley?"

"Menatang apa clutch tu, clutch kereta saya tau la.."

"Macam purse, long purse tu, tapi mcm vougue lagi la.."

"Ohhoo,, habaq la dompet pompuan.. bulih lah.. mana2 awak.."
"Kalau mcm tuh saya pun nak tukaq la, tak mau la kasut tuh.."

"Erk.. awak nak ape?"(dada mula berombak..)

"Rayban."

Gulp..



Sporting and supportive jugak encik tunang. Dalam masa sama pandai demand. Okaylah kan, mesti ada give and take.

Lagipun kasut dan handbag tu bersaiz besar. Biarlah konsep hantaran aku kami untuk majlis nikah nanti yang kecil tapi bergaya. Kiki Lala. Wahh....

Mula meng-google image clutch. Tapi memang lawak. Try taip word 'clutch' memang keluar pasal hal clutch pedal dalam sistem kereta. Heheh.. kena adjust skit

Roberto Callivi

Dior

burberry

roberto calvalli

coach

Normally clutch selalu di bawa majlis2 tertentu. Terutama majlis ala grammy award with evening dress gitu. But kalau buat hantaran pun still sesuai tau. Contoh nya..

Credit : rose-nani.blogspot.com

13 comments:

mrs to be said...

mmg cantik n simple je klo hntran clutch je
b4 dat pnh tgok hntrn camtu
:)
kdg2 ltk bag bsar myukarkn nk bwa

khairulhaya said...

memang smart la cikgu..okey je.nampaknye dua2 da demand nih..hahahhh..

tp x leh la nk di gayakan ke sekolah nnt erk..mau terbeliak mata murid2 tgk cikgu diorang nih bergaya sakan..

Love Lavendar said...

sweet n simple.... terasa macam nk buat jugak je..hehehe...handbag besar2 dh banyak dah...kih3.... buat kelainan skit kan..mmg jarang orang buat mcm tu...

Great idea!! hehehehe....

BuTtErFlyInFraMe said...

shareeda, mine also got clutch for hantaran..heheh..yes, its true, dorang ni kalau kita nk tukar barang , dorang pun sama naik tau..mcm nk balas dendam pun ade..hihii.

btw, fiance org kedah ke..?

Haliza said...

hehe.. same² demand ok la tuh.
awk org johor eh? area mane ek? sy pon johor jgk

NisS^ImmEr said...

mmg cantik letak clutch. at least tak besar sgt. n bleh simpan lama skit, sbb jarang dpt pakai kan? tp sy still prefer handbag, dan cikgu2 ni slalunya suke pakai handbag beso2 ahahha, btul tak? (ke sy sorang je yg mcm tu)

diyanashukor said...

yup..br hantaran tu nampak kemas...kalau tak kene handbag yg kecik2 br cantik...

Miss Shareeda said...

To mrs to be ~ nampak comey kan kalau clutch. tiba2 nak tukar. (padahal dah aim satu clutch time sale baru2 nih.. hehe )

To khairulhaya ~ eh, takkan nak bawak ke skolah. unless annual dinner ke, boleh la belagak cerita kat cekgu lain 'ini' hadiah hantaran... hahaha

To Love Lavender ~ great idea.. maceh..

Miss Shareeda said...

To BuTtErFlyInFraMe ~ ha'ah. terkedu jugak bila dia pun demand. bersemangat jugak kot. hehe. yup, tunang orang sg.petani kedah, saya dari batu pahat johor.

To NisS^ImmEr ~ hehe, tau je cikgu suka handbag besar. tapi handbag besar byk gak. saje sesekali tukar selera.

To diyanashukor ~ hmm.. setuju2. hihi

bitsANDpieces said...

aww...i dah pernah tanye bf kalau nak gune beg hantaran tunang time raye-mmg tak jadi la..heheh..die tak bg..that is so nice of him sebab understanding sgt....anyway..clutch will definitely looks good on dulang hantaran..yes. survey cepat....good luck girl!

Nurulhuda|Adlie said...

sharee, clutch better because of the size, petite je terletak kat dulang hantaran, compare handbag mcm besar, kalau handbag kecil okay.. :)

cuma kalau i clutch jarang pulak guna.. u salu guna?

Miss Shareeda said...

To bitsANDpieces ~ ngam saya tnya tuh mood dia tgh baik kot. puas juga susun ayat seblm nak mintak izin..hehe

To Nurulhuda|Adlie ~ guna time attend majlis kahwin orang okay lah kan.. hehe. bila jarang guna, boleh tahan lama..;)

Miss Shareeda said...

To Haliza ~ ter miss lak reply komen awak. hehe.. yup, saya johor dari batu pahat.