Sunday, September 13, 2009

Terkini tapi tak sensasi..

Eheeee... Lama gila tak update kan. Pemalas sunggoh. Nampaknya lebih sesuai tukar "cekgu yang bayek" kepada "cekgu yang malas".Okaylah.. saya bukan malas ya. Saya busy.

Lepas mengawas UPSR di sekolah pedalaman yang perlu melalui jambatan gantung ala taman negara itu, memang saya low battery+collapes setiap kali pulang rumah. Walaupun hanya 18 calon sahaja yang seat exam tersebut.

Liku-liku perjalanan amat mencabar. Percayalah..



Preparation kawen2 pun jadi pending.Lagipun dah masuk 23ramadhan. Haruslah lebih busy pasal raya2 kan.

Seperti cik naddynad, i also had to cut my budget on duit raya. Mujurlah anak sedara tak ramai. Ramai tak ramai, first come first serve lah. Boleh ke mcm tu.. Lari konsep lah aku nih.

Nak tambah sikit jugak stori kawen2, satu perkara yang boleh membuatkan aku lega, hunting for hantaran dah almost complete. Hehe.. Mana boleh complete betul sebab macam kek ke buah ke, itu takkan nak beli 6 bulan awal. Pendek akal namanya..

One more, saya ada berita gembira untuk diri saya tau..Beberapa jam lepas mengisi permohonan untuk pindah itu, i receive a call from someone yang kenal gitu-gitu je la.

Tak disangka, someone tu antara orang penting yang menguruskan pertukaran guru. He said dah terima my online application tu and mintak aku follow next procedure.

See!!, kabel datang cari aku, bukan aku yang mencari kabel. Honestly, aku tak tahu pun dia naik pangkat dah..

Syukur la jugak, dia kata cuba nak tolong, itupun kalau ada kekosongan kat area yang aku apply. Berkat doa rakan-rakan bloggers jugak kan.

Harap kalau aku stori kat sini tak kena band ke or blacklist ke kena soal siasat ke apa2 ke. Takut-takut berani juga nih..Hehe..

My flight to JB on Sept,18. Tak sabar nya..

5 comments:

modusoperandi111209 said...

slm cekgu..
sy blk 15hb nih... weeee..

NisS^ImmEr said...

besnye shareeda, ade org nak tolong pindahkan awak..suh dia tolong sy gak haha..

Miss Shareeda said...

To modusoperandi111209 ~ ohh. sy tau napa 15sept, sbb 16sept sabah cuti kan.. hehe..

To NisS^ImmEr ~ hihi.. sy pun tak sangka nih. tapi tak konpem lg. Perhaps..perhaps..perhaps... hihi

MyRule said...

waa...meh kita sama2 doa agar awak dapat transfer... ;)

Miss Shareeda said...

To MyRule ~ amin... hehehe