Sunday, February 20, 2011

Overdue la pulakkk..

Hm.. lebeh tarikh dah nih. Wat to do ekk..

Suppose to be 15hb lepas.. So bila dah lepas, doc bagi sampai 24hb, kalau tak bersalin pulak.. kena pegi hospital.. induce.. or czer.. Alahai..

Napa baby ibu tak mo kluar nih..

Okaylah, actually tarikh scan and tarikh aku kira sendiri TAK SAMA..

Aku kira 2 Mac 2011..coz last period 25 Mei 2010.. alih-alih time scan 1st time, dah jadi 15 Febuari 2011..

My cousin punya case pun sama, tarikh lain2, but doc tetap ikut tarikh scan tu. Last2, dia kena czer sebab dah masuk ubat pun bukaan hanya 1-1.5 cm..

Aku amalkan juga segala petua yang termampu nak bagi cepat bersalin tu.. Minyak selusuh.. Air kembang fatimah.. Surah Maryam.. Banyakkan Berjalan..

Semlm pun baru lepas tawaf AEON Seberang Perai.. Dua malam lepas Tesco.. sebelum tu.. shopping mall 1st Avenue kat penang.. Abis dah semua aku ronda, jalan2 dgn hubby. Syukurlah ada suami yang memahami.

Time jalan2 tu ada rasa macam menekan kat ari2 nih, lepas tu hilang. And then, malam2 ada contraction yang agak kuat, tapi hilang lagi... baby still aktif golek dlm tummy nih..

Kata orang sakit tu akan makin kerap.. makin dkt tempoh.. mcm 5 minit sekali.. aku nih.. mcm 3, 4 jam sekali..

Masih menanti.. dan menanti.. huhu..
Nak jumpa my baby boy....nak sangat...

8 comments:

♥♥relyza♥♥ said...

erk...kita punya issue date yg sama la. kalo ikut LMP, EDD sy 3/3. kalo ikut scan, EDD 24/3. naluri plak kata dah tak lama sbb dah rasa tanda2 nye...standby apply cuti awal2...hehehe

Chekgu Azrine said...

semoga selamat melahirkan baby yang sihat...besnya baby boy!!

.:Mrs. Engineer:. said...

sy pn tgh tggu mase jek...klo x, sabtu ni induce...sbab kne kencing manis.. :)

Mrs Shareeda said...

To ♥♥relyza♥♥ -
ohh.. sy pun ulang2 bgtau doc tarikh tak sama. still dorang nak stick tarkh scan. kata lebih tepat. tak kluar lg pun. ntah la.. sy pun redha je kalau betul kena induce khamis nih.

To Chekgu Azrine -
Thanks.. hope one day u pun akan ada bby boy.. comel2 all ur 3 princess..

To .:Mrs. Engineer:. -
sama la kita. u on friday ek. sy khamis nih.. redha je la kalau kena induce.. as long as semuanya selamat kan..good luck dear

~Yun~ said...

last weekend pn yun jalan2 kat aeon,xnmpk plak kan,hehe~mm..yun nk tnye nti syarida bersalin kat mane ye?and monthly check up kat mane?sbb now yun bru 17th weeks,dulu salu cek kat KPJ Penang,tp ingt nk try doc lain..ader suggestions x?

tq! =)

Mrs.Qarlista said...

syarida!


semoga cepat bersalin..baby suke sangat dok dalam perut mama die, kan..


take care and semoga dipermudahkan..

cinta_north2south said...

lama tak update, ingatkan dah bersalin... :)

jefiedah said...

adalah cousin yg dinyatakn tu ada lah aku???tdak!!!!!aku popular....
hahahah....saba je la kn...Dia yg tau smua nape jad cmnie...wwwaaa...