Friday, March 5, 2010

Berdoa Untuk Kebaikan...

9 days to go..
Bukan saya saja. Jaminan untuk semua bakal pengantin, anda pasti diajukan soalan-soalan seperti ini..

- apa perasaan ko skrg, semua dah siap ke..
- takut tak nak kawen..
- camne feeling nak kawen, mesti cuak kan..
- eh, tak nebes ke nak kawen nih..

Memang saya tak terjawab.

Ok, tipu saja, mestilah saya jawab. Takkan nak buat dek je kan. Tapi lepas bagi jawapan, saya selalu menghela nafas panjang. Macam nak release kan otak yang berfikir beberapa saat selepas memberi jawapan.

Yang terbaik bagi saya masa ini, hanya la berdoa. Berdoa untuk kebaikan. Lepas tu bertawakal setelah habisan berusaha dan berkerja keras untuk hari bersejarah itu.

Lepas itu confirm kerat jari punya la.. sure ada suara-suara sinis sebelum, semasa dan selepas majlis itu kan. Biarkan la.. Jangan ambil hati.

Sebab kalau diikutkan sekarang ini pun, dari pelbagai sudut pandang saya terdengar kata-kata itu. Tak la banyak mana, yang penting ada.

Jadi, balik pada main point. Berdoa saja la. Semoga semua yang dirancang, direstui dan diberkati oleh Allah S.W.T.

10 comments:

shaheeda said...

yerpp.. btul2, all the best for your majlis nnti k.. doa dan tawakal tu sgt pntg slps kita usaha ssh payah n lintang pukang.. hihi

shaheeda said...

yerpp.. btul2, all the best for your majlis nnti k.. doa dan tawakal tu sgt pntg slps kita usaha ssh payah n lintang pukang.. hihi

farahfatihah said...

hi cikgu huhu sy doakan kamu tenang2 aje nnti..insya'allah hilang rasa tu..paing debar mesti time nikah nti..sbb sy pernah ikut mmber g nikah punya la debar2 kitorg ni..apetah lagi c pengantin ye x..sure will b ok..insya'allah

Ainul said...

good luck dear.InsyaALLAH sumenyer akan berjalan lancar.byk2 kan berdoa agar majlis berjalan lancar.

nadeera said...

jgn pikir sgt pasal ckp2 org nie..janji kita puas hati..semoga apa yg di rancang berjln dengan lancar k..9 hari lagi yer Cik Syarida..ehehhe

aCik GeE cHoMeY said...

insyaallah semua akn ok...bertawakal je ek...:-)

Nad Nazira said...

shareeda..mesti tengah debar-debar kan..kene banyak relax tau..dah start kene bajet2 lagi sehari dua tu tinggal nak beli or settlekan mende yang ringan-ringan je. kalau tak nanti tension tau..:P

Fuchsia said...

tak dapat kad ponnn

Miss Shareeda said...

To shaheeda ~
maceh dear..

To farahfatihah ~
tu la pasal. dulu tgk orang lain nikah pun kite dah berdebar, ni lagi sendiri nak menghadap.. seram nye..

To Ainul ~
so sweet of u.. thanks dear..

Miss Shareeda said...

To nadeera ~
hehe.. janji i dapat jadi wifey to the only man i love so much.. hehehe

To aCik GeE cHoMeY ~
memang chomey la gee nih.. maseh..

To Nad Nazira ~
thanks atas nasihat tu. kalau ada yng berat2 suruh orang lain pikirkan.. ehehe

To Fuchsia ~
aiks.. u ada bg adrress tak.. meh i emel u k..