Tuesday, March 2, 2010

Struggle beb..

I'm back. Okay, semalam kali terakhir aku berjumpa dengan encik tunang. Why..? Because after this i will meet him as MY HUSBAND. WHoooaaA..
Menyeramkan laa..(bebetul buat aku nervous bila terfikir)

Misi utama aku sewaktu di penang sukses.
1- Report duty at new school
2- Fitting outfit for bertandang
3- Cari rumah sewa

Misi 1.
Aku sangat gabra nak jumpa GURU BESAR (GB) sekolah baru aku tu. Sekolah terletak di area bayan lepas. Aku so gabra sebab nak mintak tangguh mula bertugas atas alasan nak setel kan urusan pindah barang dari sabah. Padahal aku nak KAHWEN.. But, syukurnya GB tu agak sporting. Takde hal pun and bagi aku release approximately 2-3 weeks. Best tak..

Misi 2
Ok, ini agak sentap. Baju bertandang aku agak tak selesa la. Macam bukan ambik ukuran badan aku je. Lepas tu a bit seksi. Dah lari sikit dari design asal aku nak. Alternatif; terpaksa cari inner turtle neck ye. Itu pun kalau sempat cari. Bengang betul la.

Misi 3
Aku dah encik tunang dah sepakat nak menetap di seberang jaya. Kira in between from our work place. So takda la drama hantar-jemput ke tempat kerja sebab arah bertentangan. Tsk.. However, rumah sewa agak banyak kat sana. Banyak juga yang kami jumpa dalam bajet. Aku serahkan encik tunang nak confirm mana satu, and i noticed he very the excited okay time hunting rumah sewa. Heheh.. Dah ada ciri family man nih.. *wink

9 comments:

farahfatihah said...

wah seronoknya nak kawen dah...ida bp kat mana? amik andam mana? ada info x? fara tgh cari pelamin ni area bp tp xjumpa lg =(

Miss Shareeda said...

To farahfatihah ~
u boleh chek my Cheklist kat menu kiri Ini Senarai Saya

farahfatihah said...

ok tq =)

~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

chewah...da x lama lg nk bergelar raja sehari....hihihi!!

ehh...awk tukaq ngajaq kt penang ka??
bayan lepas 2 mmg dekat sgt da ngan my home...nnti boley la kita jmpa...ahakss!!

hanidiyu said...

wah...dah dekat la kita..
kita ngajaq kat balik pulau...
tp plan nak mintak pindah thn dpn sbb tamau menetap lam pulau..

nak dok kat sbrg jugak =]

Miss Shareeda said...

To ~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~
aaa.. izah kat bayan lepas ke.? mesti tau punya sekolah sy tu..
eh, meh la datang majlis kat Sg Petani tu.. leh jumpa izah. And tahniah coz nak jadi mummy. ;P

To hanidiyu ~
oo kat balik pulau... sy pun jauh jugak nak ulang alik from sbrg jaya to bayan lepas.Tp redha je sbb time muda2 nih takpe la kot driving jauh gi keja kan. muda ker..?? hehehe

~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

iza kt bayan baru...tp dkt la ngan bayan lepas tuh...kentut pon dengaq....hahaha!!

emm...hajat di ati mmg tingin nk pegi majlis awk tp malu ar...da la kita x penah jmpa...hihihi!!

Miss Shareeda said...

To ~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~
haha.. dengaq takpa jgn bau..eh, jgn la mcm tu datang la..sbb tak penah jumpa la kena dtg. sy emel kan alamat ya.. ada pelan tu kan. senang je nak cari umah tu. kuar tol SP utara, ikut je signage yang kena tampal.. hehe..

~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

insyaALLAH, nnti iza tnya hubby boley x nk pegi...hubby keja kt sg petani ar...klu dia nk pegi boley ar...