Monday, May 3, 2010

Nikah dAY

Feeling :Aku tak merasa kan sebarang debaran yang ketara. Kira dua tiga hari sebelum nikah memang aku busy setel itu ini kan. So aku lupa sekejap bahawa aku ialah pengantin itu. Boleh pulak kluar ayat "eh, aku ke yang nak kahwin niee..?"

Pagi itu aku bangun pukul 6 lebih. Malam sebelumnya aku tidur dekat pukul 3 pagi. Sebab aku monitor orang bridal buatkan pelamin. Termasuk lah setting meja, canopy, scallop yang semua di pasang petang sampai ke malam..eh silap, sampai ke awal 3 pagi.

Lepas mandi, aku lepak breakfast dengan penghuni rumah lain. Pun aku boleh acting kool masa tu. Sedara lain yang dekat-dekat dah mula sampai. Aku pun terus berkurung di bilik.

Try roger bakal hubby, confirm kan dia mesti sampai 9 pagi. Lepas rombongan lelaki tiba, tok imam pun tiba. Follow elok je dari belakang..

Aku time tu tengah bermake-up by mak andam. Bila da Siap2 aku naik la atas wat ala-ala sopan, malu-malu gatai. Hahaha..

Bila saat tok imam baca itu ini, kena sain itu ini, aku memang tak de rasa dap dup la. Napa entah. Boleh sengih2, jeling2 kat kazen2 aku. Series, aku rilex dan rasa tenang waktu tu.

Tapi one thing yang aku tak leh lupa. Bila aku pandang wajah bakal suami aku masa itu. Masyaallah.. sangat kacak. Sangat handsome. Aku betul2 jatuh cinta bila pandang wajah dia..Wajah tenang..Lengkap berbaju melayu dengan niat ikhlas suci ingin menikahi aku. Aduh.. bertuahnya diri ini...

My Dear Hubby *bukan yg baju itam ekk..

My Lovely Parents *mcm Tan Sri & Puan Sri jek..hehe

Acting kool..

5 comments:

farahfatihah said...

so cool dear!!! good....masa tgh akad nikah u berdebar x? hehe

ryn said...

hai, awak org batu pahat eh? sama la ngan hubby... saya lak org a/setar. versi kutub utara kutub selatan jugak la
have a nice day
http://manzryn.blogspot.com/

aCik GeE cHoMeY said...

nak tengok lagi gmbar..:-)

Mrs Shareeda said...

To farahfatihah ~
berlagak sangat kool sy masa tu.. hehe

To ryn ~
hehe.. ikan di laut asam di darat dalam periuk bikin muafakat.. hehehe

To aCik GeE cHoMeY ~
boleh.. nanti i upload pelan2 k

.:Mrs. Engineer:. said...

gmbr byk2 lg pls...he3