Monday, June 22, 2009

Kisah hantaran..

Boleh tak nak pinjam ayat klise bloggers kat mesia nih. "Maaflah, lama aku tak update blog coz busy bla..bla.." Padahal takde idea tuh.. ;p

Tapi aku memang busy sikit minggu ini. Busy mengisi laporan kemajuan murid-murid. Dan saat ini, aku menunggu markah Sains dari Cikgu Khairul dan markah Pendidikan Moral dari Cikgu Shanty. Tinggal dua subjek tu lagi belum isi. Buat terbantut semangat aku nak isi report card je. (alasan je tu, padahal malas..)

Oh ya, about hantaran. Sebenarnya soal hantaran aku tak perlu risau sangat.( berlagak sungguh ayat itu yaa) Bukan apa, aku beruntung ada makcik-makcik dan kazen-kazen yang talented menggubah hantaran. Aku pun boleh la part bagi idea sahaja. Macam hantaran time engagement, ibu, cekna(auntie), dan aku yang siapkan. Malam before majlis. Then sirih junjung pulak another auntie tolong buatkan.

Dari pihak aku kepada encik tunang aku hepi dengan hasil sirih junjung fresh flower ciptaan makcik aku nih.. ;)

Begitu jugak pihak en.tunang. Adik en.tunang;Liza pun pandai bab gubah hantaran nih. Liza nih sebaya dengan aku. Ini pulak hantaran yang dicipta oleh Liza.

Aku pun bukan ceweret sangat. So aku ingat thema kaler utk hantaran wedding nanti pink+white. Maybe eiter carnation or rose. Mana cantik ya.. suka kat carnation la..
Baiklah, mahu menyambung tugas perkeranian mengisi laporan kemajuan murid. Sambil memikirkan dialog semasa sesi penyerahan report kad pada ibu bapa mereka..hehe

sekadar gambar hiasan

4 comments:

cikin said...

wahhh senang dah.. xyah pepening utk deco hantaran..:) cik cikin suker carnation kaler pink tuh...shantekkkk sangat.. sweet sangatt.. hehehhe...:):)

bestnyer jadik cikgu.. teringin la plak nak jd cikgu.. huhuhu...

Upcoming Big Day said...

To cikin - hehe.. part tuh memang tak perlu pening..

meh meh jadik cikgu.. ;p

esca said...

hantaran pon penting juga u.. hiasan pon kalau sikit2 pun ok janji nmpk kelas..kan?
barang2 skrg ni pun saya tgh fikir apa yg nk di beli.. nanti sya updat pulak laa bila dh tiba masa..

Upcoming Big Day said...

To esca ~yup.. nampak kelas.. hehe lagipon pattern skarng main letak2, wat simple2 but yet lovely.. ;P