Sunday, November 8, 2009

Pasang balai..

Kalau orang kampung dulu-dulu panggil balai. So, nak tau meriah tak meriah majlis tuh, dorang gebang la brapa balai kena pasang. Takde beza pun dengan maksud kanopi kan.

Cuma majlis sekarang dah lebih teliti dengan susun atur interior dan kombinasi kaler untuk kanopi. Walaupun kat kampung2. Lebih lagi gabungan underlayer canopy, scallop la, banquet la, alas meja and maybe sentuhan centerpiece yang memberi the big view untuk wedding itu.

Haa.. kalau ada meja makan damai utk pengatin tu, punn mesti nak matching jugak ngan semua tuh kan.

Kalau yang ada upah wedding planner, boleh la orang itu decorate and visualize kan hiasan canopy kan. Macam aku nih, terpaksa nya mengimaginasikan canopy aku supaya boleh 'hidup'. Kalau mintak tolong encik google pun ok kan. Sana pun banyak source untuk ditirupakai.

Bagi aku, nak selamat pakai je kaler putih as main color. Pastuh jangan lebih tiga kaler.. Eleh,bakal pengantin sekarang nih kan berangan nak majlis ala-ala english theme/omputih/matsalleh. Betoi tak.. Pasal aku pun ada ter-influence gak dengan style dorang. Mcm simple but sweet je kan.

Hitam itu menawan. Boleh tahan jugak gabungan White+Black+Gold kan...



Untuk para peminat purple. Tapi centerpiece dia tinggi sangat la.. hehe



Peach. Cantik jugak kan.. Redup je mata memandang



Tu dia.. fanatik pink.. heheh



Lagi tidy kalau tak pakai banquet chair kan. Nak try kerusi mcm nih lahh...



Semua source dari Google. But ada satu website menarik nih banyak info. Macam biasa lah website omputih yek. Jom visit.. Picit je banner di bawah nih.

.

4 comments:

NurulShigim said...

miss shareeda, sama la kite ...xde wedding planner yg boleh mengaturkan itu semua..

cantek gak pakai kerusi putih tu, igt tak dulu, kerusi besi.

erm, biase putih mmg senang nak match dgn semua color, khemah meja beradab utk VIP mestila ade kelainannya dari khemah yg ade meja buffet kan..
gubahan bunga utk centerpiece simple n sweet je utk jimat kos :-)
leh tgk kat sini..
http://4weddingku.blogspot.com/search?updated-max=2009-05-08T20%3A03%3A00-07%3A00

Miss Shareeda said...

To Nurul Shigim ~
ingat2.. kerusi lipat besi tuh kan. hehe. Tu la pasal, kot2 la saya abeh idea nak wat kaler apa nanti, memang all white la jawab nye. hehe

BuTtErFlyInFraMe said...

of kos sy suka yg last one..sbb ade brown n white n hijau rumput tu...hehehehe

gulp..nak kerusi tu? cam susah je nak cari kat mesia ni... eh tapi kan dulu2 kan kat kpd ade kerusi yg lipat2 kale biru, hitam tu kan..ha buleh je pakai tu..tapi spray cat baru..kale putih...hehehee

Miss Shareeda said...

To BuTterFlyInFraMe ~
hehe..mmg dah agak susah nak carik kerus tak cam tuh. spray cat?? hihih..takut tak larat je.. banyak ooo