Monday, February 1, 2010

Hectic la sangat..

Last thursday aku diserang sakit kepala yang dasat. Macam nak pecah tau rasa. Sampai muntah-muntah 3, 4 kali sepanjang hari tu. Tak tahu la apa punca nya. Stress kot.. Terlampau gigih menampal ribbon agaknya..

(nak bgtau kad dah siap sebenarnya. :p)


Hari Jumaatnya aku balik ke johor untuk setel kan beli-beli barang macam bunga telur, paper bag, souvenir, bunga korsaj. Hmm.. macam air je duit tu mengalir tau tak..

Aku tak pikir apa dah, Yang penting segala hal yang pending2 tu aku dah setel kan. Semua nya aku borong kat ayer itam je.

Next day, saturday, aku pegi butik Knowma untuk 1st- fitting baju sanding. At first, aku pissed off jugak tau. Payah gile nak deal jumpa knowma nih. Dia asyik kat JB. Aku kat Batu Pahat.

Lenguh tangan aku dail kol, sms dia tanya bila boleh jumpa. Hmm..hari tu suruh bank in kemain iye2 pujuk orang. Baju ada kat tailor dari singapore la, nak aku top up duit nak gi sana la.

Finally sabtu malam, lebih kurang kul 9 malam, sempat jugak aku jumpa dia. Time masuk butik dia.. aku nampak satu baju baru. Aku tanya ini ke baju tu.

Masa dia cakap 'iya, ini la baju awak.." Aku rasa mcm tak percaya. Sebab glamer abes baju aku tu, wahhh.. jatuh chenta mak noq..

Itu baru nampak, bila sarung kat badan pulak ..perghh.. suka gile aku. Sedap dan selesa sangat. Aku macam nak menari-nari je pakai baju itu. Heheh..

"Baju awak ni, kite antar singapore tau, tailor JB payah nak cari pandai jahit baju style ni, kalau ada pun kat KL"

Aku tak kesah. Janji aku puas hari. Baju impian aku tercapai. Huahua.. Lepas nih nak update checklist... Yes..Yes..

(black and white berunsurkan saspen)

6 comments:

efnie said...

hai :)
sronok yer wddg dress sdh brada dlm gngaman :)
mmg pyh nk capai bju penanten impian
hope sy pn dpt wddg dress sye..hehe

Miss Shareeda said...

to efnie ~
yup, memang sronok tau. rasa puas ati la. sure masa big day sengih2 konpiden gile. eheheh

Xora said...

cantik!! walau nampak tang kaki aje!! tapi cantik.. saya suka!!!

Miss Shareeda said...

To Xora ~
kalau u suka i lagi sploh kali suka.. heheh..

Nad Nazira said...

nak kadddddddddddddddddd...:)

Miss Shareeda said...

To Nad ~
boleh je. kirimkan ur address upcomingbigday@gmail.com