Sunday, February 21, 2010

Misi lagi 3 Minggu..

Setiap kali View Blog sendiri. Aku seboleh-boleh tak mahu terpandang wedding tiker aku aku. Kadang pura-pura tak tengok tapi jeling-jeling pakai hujung mata. Itu cara mengelakkan cuak agaknya.

Tapi takde sapa boleh ubah kenyataan. Dan kenyataan itu majlis aku lagi 3 Minggu. Nak tahu apa cikgu gedik nih buat dalam tempoh hanya tinggal tiga minggu ini..? Lets check it out..

kelihatan seperti gigih menjahit sesuatu..
jahit apa tu?
jahit manik??
jahit sulam?
jahit silang pangkah?
jahit jelujur?
jahit tekan tubi??
ehh..merapu pulak
biar betul cikgu nih menjahit..?
mari kita shiashat

-

-

-

ok. memang betul cikgu menjahit.
macam jahit renda kan..
fokus lagi boleh?? renda apa itu..
mungkinkah samarindaa..??

-

-

-

ohh.. renda di tepi kain..
apa kah tujuan kain ini..?
nak tahu..?

-

-

-

tadaaaa....
dah siap..
cikgu jahit alas dulang yer murid-murid..

Jangan tak percaya. Aku gigih menjahit renda kat untuk alas dulang hantaran. Ini semua idea last minute yer. Actually dah ada alas dulang terpakai berwarna maroon di offer oleh makcik aku untuk majlis nanti. Aku teringin nak kaler putih+silver. Tapi sebab dah kesuntukkan masa aku redha je la..

But after attend engagement Ella ari tu. Aku try usha alas dulang dia (tak maluu kan aku nih..). Ella DIY sendiri beb. Salute kat dia. Thanks God Ella nih on je bila aku nak pinjam but aku kena tambah sikit bagi lengkapkan bilangan hantaran aku. Maka, jangan la anggap semua alas itu, aku jahit aka DIY 2 je. Hehe.. Sebab tu aku sanggup weii.. Kalau nak jahit semua, pengsang mak noq..

Alas ini 2pcs, so yang atas (pun DIY dari Ella) akan kelihatan seperti ini,


Watdemenet, nak google pic hantaran beralas putih+silver..ohhh..sucinya...


In the meanwhile, operasi pengeposan kad jemputan akan bermula isnin depan.


Terus terang aku kata, map umah aku memang tak jelas sangat. Rumah aku susah nak cari, tapi senang nak jumpa. Eh, cakap apa ini..
Okay.. sebagai pemudahcara.. sila alert pada signage simple dan marbelos ini..


oh.. dan sekiranya anda terjumpa ini.. di suatu persimpangan dilema.. anda semakin hampir ke destinasi yang di tuju...

Maka itu misi lagi 3 minggu aku yang sukses. Sila ulang balik apa dia murid-murid..??
-alas dulang
-singnage
-taip alamat & pos
- bannner & bunting

Next week aku akan ke penang sekejap (tengok tu, word sekejap itu tak boleh blah.. KK-Penang 3 Jam weii dlm flight.. Menci i) . Lapor diri dulu kat sekolah baru , stay sana 4 hari, melawat MIL (ini wajib) dan kembali ke KK semula. Ya.. aku dah dapat pindah sekolah dah akan terus tinggal bersama selesai mendirikan rumah tangga nanti..(gile skema punya ayat..). Dan kami akan survey rumah sewa aka istana cinta (sila muntah..) yang di dalam bajet kami di area seberang jaya.

12 comments:

Zahra Ashiqin said...

sis...walaa...superb cikgu yg hibat. dah dpt tukar yeh? gudluck sis!

sy suke design bunting sis..

Zahra Ashiqin said...

sis...alamat sy ade x tu? heheh

Miss Shareeda said...

To Zahra Ashiqin ~
yer cik sigim. sy dapat tukar sekolah setelah berhempas pulas merayu-rayu tau.. hehe..
owh, address ada dah.. nanti sampai la kad undangan untok orang Muar bercop setem KK tapi majlis di Batu Pahat.. kronologi yang menarik kan..?

harzharun said...

dear...my akad nikah dress baru nak diambik 28 feb ni!...without any manik2 or diamond sbb i nak jahit sendiri..bila fikirkan, senaknya rasa..sempat ke ni?!!!!!!!!!!!!!

jannah sukhri said...

babe, wedding dh dekat.
i 13hb 3
u mgjr sklh men ke ren?

NahWaL said...

RAjinnya cikgu buat alas sendiriii!! saya jahit dengan pemalasnya, maka tentu hasilnya juga comot.

Miss Shareeda said...

To hazharun ~
kalau u cuba usaha menjahit manik-manik itu dengan penuh rasa chenta, mesti sempat punyak.. chaiyok..chaiyok.. Hehehe

To jannah sukhri ~
i ajar sek ren je. camne preps u.. hehe..

To Nahwal ~
janji jahit sendiri u.. bangga sey.. comot ke tak yg penting puas ati kan..

ally said...

shareeda..wah bestnya dpt dok sama..xdpt la rs PJJ-perkahwinan jrk jauh..hehe..

Riena said...

ramai sungguh nk kawin 13 dan 14 march... my anak fruit pon kawin on that date...

Miss Shareeda said...

To ally ~
yup, syukur la.. lulus jugak permohonan pindah saya..

To Riena ~
a'ah.. ramai kan.. boleh la u all maraton attend..hehe

zuriani said...

waaa~~ semangat tull cekgu dalam gambo tuh menjahit.. :D

Miss Shareeda said...

To zuriani ~
harus la semangat kan. bakal pengantin ma.. heheh