Sunday, January 17, 2010

Disaster day..

I hate my nikah outfit!!
Very frustated...
What should i do...
I really upset..
Dah alter pun macam **** lagi..
Huarrghhh...

15 comments:

sabby said...

dont worry dear, i know its easier said than done..but kita merancang Allah swt yg menenetukan...inshaAllah ada hikmah dia di sebalik...

none of the weddings berjalan dgn lancar...make the best of it...yg penting, future husband you looks at you as the most beautiful bride..trust me , lelaki tak kan sedar pun baju pengantin cantik ke tak..and a few months lepas nikah..they akan lupa colour apa pun u pakai..

hehehe..
hopefully inshaAllah your majlis goes pleasantly...

YOU CAN CALL ME : Miss X said...

hi dear,
if alteration didn't work, why not u go see kedai2 yg ready made, try plaza alam sentral or ampang park... hurm i wonder, who rosakkan ur baju... sabar ye? insyaALlah semua akan berjalan lancar..

Nurulhuda|Adlie said...

sharee, ape dah terjadi ni? tailor tak ikut yang design u nak ke?

nadeera said...

yer ker..tu tempah ek?so idea seterusnyer nak tempah baru ker,pakai tu jer??

Riena said...

kalau sya sangat sedihhh...
tp terpaksa pakai juga laa

-yani- said...

baju nye besar sgt ke mcm mn? kalau sempat.. awk try lah cr baju yg dh siap..

harzharun said...

OMG...tiap kali bc sal baju i rs cuak..dah ade pengalaman sal bj tunang..so, i fobia la....ur wedding lebih kurang i kan...tp i amik bj tu 28 feb nnti!!!!!!

Miss Shareeda said...

To Sabby ~
thanks.. ur way of think mcm my fiance. "awak pakai apa pun cantek, pakai kejap je kan."
But it still make me upset.. baju NIKAH, once in ur lifetime nak pakai baju itu tapi.. huhuh.. still sedih nih...

To Miss X ~
klu ready made payah nak cari yg sama mcm pengantin lelaki. sbb beli satu set ari tu.. btw, thanks 4 de suggestion.

Miss Shareeda said...

To Nurul|Adlie ~
bukan tak ikut. Design ok.Kain okey. baju tu je macam tak selesa upper part. lower part itu selesa. bahagian lengan tak selesa sgt, alasan dia ada manik susah nak jahit.. eii.. kata pro. aduss..

To nadeera ~
ntah la nadeera ingat nak jual je. ingat nak beli baru sbb my mom kata nak sponsor. kecian pula kat dia

To Riena ~
ei.. nak pakai jugak pun, tapi nanti dlm gambar mesti nampak pelik.. huaaaa...

Miss Shareeda said...

To yani~
baju siap susah sket, tak sama dengan kaler baju lelaki.

To hazharun ~
i saja hantar awal sbb nak macth ngan tudung, selendang. tapi never force pun tailor tu nak cepat2. tak sangka lak jadi mcm nih. gile stress....

Anonymous said...

hi!
i just nak bagitau yg i pun ada experience yg sama ngan u. baju nikah i dah bayak kali alter pun part lengan dia x kena.besar kat pangkal lengan sampai berkedut2 macam pipi bulldog,padahal i hantar kain tu tuk buat kat butik pengantin yg kengkonon nye profesional.ciss!geram betul!reason dia same gak, sbb banyak manik, (tp i rasa itu alasan org x pandai buat sbnr nyer.huhu..)dah x leh buat ape, i cover pakai selendang.i pakai anak tudung ariani yg keras tu kat dalam,pastu luar dia i letak selendang chiffon kat kepala.biar kan tudung tu lepas jer sampai ke lengan.terus tercover part lengan tu.hehe..nasib baik..

Xora said...

Sabar ye.. saya if kat tempat kamu pun, itu adalah perkara pertama saya akan post dalam blog :( tapi saya rasa kamu pun dah ckup redha dah ni. sabar ye

Miss Shareeda said...

To Anonymous ~
Sure sedih kan.. lain yg kita harap lain yang jadi. sy nih dari armpit sampai siku ketat semacam. honestly lengan saya nih segenggam je. aduyaii..

To Xora ~
sbb tu tak sanggup nak story in details.. huhuh

Fuchsia said...

hep2 mcm citer sy je nih.
ahaks.
sama la kitaaa!!!
ni dah sewa baju lain pon.
tapi mmg x dpt nak sama ngan baju laki la T_T

Miss Shareeda said...

To Fuchsia ~
really?? tapi awak mcm cool je..
huhuhu..