Saturday, January 16, 2010

Yang tragis dan yang tak logik.

Semalam telefon rumah berdering. Aku bingkas bangun sambil mengerling ke arah jam. Tepat 12 tengah malam. Aku hairan. Bukan hairan kerana telefon itu berdering. Tetapi hairan mengapa aku boleh lena begitu lama.

Mesti encik tunang yang telefon nih
Aku pun menjawab panggilan itu.

Dia: Salam, napa call henset tak jawab.
Saya: Tido. Sorry.
Dia: Dah lama ke tido?
Saya: Lepas maghrib,kul *7.00 kot. Lepas semayang terus tido. Tak sedar2 langsung.
Dia: Wat apa sampai letih sangat tu?
Saya: Petang tadi tengok the biggest loser. trus inspired nak p jogging.
Dia: Jogging kat mana?
Saya: Kat exercise machine kat umah nih.Takpelah, kol la henset. Fixed line mahal.
........continue......

Saya: Eh, kenapa sampai 18 kali miskol saya. Tak penah banyak mcm nih.
Dia: Orang risau la..
Saya: Nak risau apa. Orang kat rumah je lah. Biasa awk kol sekali dua je. Tak angkat, awak tak kisah pun. Risau sangat nih kenapa?
Dia: Ada baca harian metro tak hari nih..?
Saya: Tak baca.. Kenapa?
Dia: Esok bacalah kat online ke ek. Headline-"Datang merisik dua tahun lalu".
Saya:????
-------------------------------------------------------------------------------
After klik hmetro online :

myMetro | Datang merisik dua tahun lalu

Kisah itu memang tragis bercampur tak logik.
Hmm..Baru saya paham rupanya ini yang encik tunang risaukan. Nonsense nye.. Nak dekat kahwin pun still suspicious lagi.

*waktu maghrib di K.Kinabalu ialah 6.21 ptg.

4 comments:

harzharun said...

lorrr..sampai begitu sekali risaunya..hahaha...

Miss Shareeda said...

heheh

Zahra Ashiqin said...

dia syg awk!..heheh

Miss Shareeda said...

ke takut saya lari.. hehe