Monday, January 18, 2010

Nikah Outfit-BTS

Hmm.. breathe in.. breathe out..
Petang sabtu saya di sms. Baju nikah sudah siap. Ahad saya pun ke butik di KK untuk pickup the baju. When i sarung the kain. Okey, ngam. Selesa.

But when i sarungkan bajunya, goshh.. something not rite nih. Bahagian armpit rapat sangat. So, effect pada kain di lengan yang kelihatan berlipat.. I get upset la. Kenapa macam nih. Lengan saya pun besar segenggam je. Bukan flabby pun.

Plus, saya takde mintak design pelik2 pun kat lengan. Huh.. Lower part baju tu je nampak ok.

Dia kata nak alter, after siap, saya try 2nd fitting. Hampeh.. Takde apa perubahan pun i rasa. Damn.. Sakit sangat hati ini.

So i tanya ada cara lain tak. refund ke, ejas sampai okey ke, dia kata susah la.. ada manik la.. Geram nya.. banyak betul excuses..

Masa nak jahit kata senang2..boleh2..siap puji berbakul kata kain tu cantik. Bila jadi macam nih..makin sakit rasa hati saya.

So saya ambil keputusan nak beli baju baru. Dah beli dah pun. Nak mintak tailor yang buat baju tunang dulu jahitkan. That one better cuma a bit pricey la.

Hmm. janji puas ati kan. Nak tambah lagi, ini la kali pertama i hantar baju kat tailor ada problem. Sumpah, ini 1st time.

Itu la kisah saya yang menyayat hati.

18 comments:

zLa said...

sabar la dear...tu yang paling scary yang semua bride pun takut kan..tapi insyaallah, things will fall in place..

good thing you still have time for your dress. there's one of my makeup customer, 1 day before event baru baju nye siap. and result nye langsung tak boleh sarung masuk! tah pape je butik tu jahit..bukan tak fames pun, slalu je masuk magazine pengantin..macam2 la diorang ni..kesian budak tu nangis2..

cikteratai said...

ler..kesiannya..tak pandai jada customer lansung tailor tu.....sabaryer...mungkin ader hikmah disebaliknya....

asna cute said...

kak.. klau akak bwk baju yg dh jahit tue ke tailor biasa akak tue.. mungkin dia boly tolg alter balik kan ke kan...

Tp akak dh beli kain baru.. akak ada 2 psg baju nikah hehehe =))

MyRule said...

sabar ek.. sometimes kita akan berjumpa ngan org2 sengal camni.. sebelum semua ok..tapi bila dah sudah kita balik yang dia salahkan.. Beli je baju baru dari terus berurusan ngan org2 camtu..buat sakit hati jek..

AmyMizzunderstood said...

OMG tension nyaa!!on my 1st fitting dgn RR,baju quite besar...im not sure either i dah kurus atau dia silap ukur...1nd fitting i sangat puas hati!!cuma pat lengan je loose sket ...tension kan?

Riena said...

kesiannya awak..sabr ekk..
dugaan semua tu...so terpaksalah pakai jugaa sbb itu je bj yang ada kan..

nadeera said...

kalo dah dpt baju baru tuk nikah baguslah..sattlekan cepat2 so takder la nak pikir2 lagi..so sattle 1 problem..next step nak wat per pulak yer..

Miss Shareeda said...

To zLa ~
alahai.. kesian nya pengantin. nasib i much better than her kan.. (nak heppikan ati skit..)

To cikteratai ~
yup, memang tak jaga custome. but i tell u wat, PR dia mmg lembut gigit dari lidah. gile sopan-santun..

To asnacute ~
Akak tak caya dah dia nak alter. Nanti makin rosak lagi frust dik. Dats y la beli baju lain.. hehe

Miss Shareeda said...

To Myrule ~
betul. I dah beli baju dah. hantar kat tailor buat baju tunang. mmg i puas ati ngan jahitan dia dulu. tp i pun sama sengal nak test antar tmpt lain kan.. hmmm..

To Amymizzunderstood ~
kalau minor mistake kat baju tu still blh consider lagi amy.Kita semua nih bukan la kejam sgt kan, Ini sampai i rasa i huduh dpn cermin.. huhuhu

To Riena ~
i dah beli new one. heheh

Miss Shareeda said...

To nadeera ~
Dah antar tailor. Next nak sabotaj tailor sengal tu, blh.. hehe.. tak la.. i nak setel kan borang tawen dalam next week.

xora said...

Bawa si tailor ke Tribunal Pengguna. :D

Miss Shareeda said...

To zLa ~
wahh.. dasat nye idea. hehe.. but my story tak melawan citer cik ika tu. ada baca blog dia tak? http://perjalanan30mei.blogspot.com tragis abis..

Anonymous said...

miss..ble tau tak apa nama butik tmpt u hantar bt baju tu?


coz saya pun ada hantar kain buat baju nikah kat 1 butik kat kk.. tengah tunggu dia panggil for 1st fitting...kot2 la butik yg sm...risau gak ni.

~ Diza
peanuct@hotmail.com

Anonymous said...

miss..ble tau tak apa nama butik tmpt u hantar bt baju tu?


coz saya pun ada hantar kain buat baju nikah kat 1 butik kat kk.. tengah tunggu dia panggil for 1st fitting...kot2 la butik yg sm...risau gak ni.

~ Diza
peanuct@hotmail.com

Anonymous said...

miss..ble tau tak apa nama butik tmpt u hantar bt baju tu?


coz saya pun ada hantar kain buat baju nikah kat 1 butik kat kk.. tengah tunggu dia panggil for 1st fitting...kot2 la butik yg sm...risau gak ni.

~ Diza
peanuct@hotmail.com

Hafiza Abdul Latiff said...

takutnya dengar....baru i perasan wedding kita sm date rasanya...baju nikah i tak siap lagi..if tak jd takde mas nak cr lain la =(....

Miss Shareeda said...

To Hafiza Abdul Latiff ~
i betul sedih tau, dah la beli sama ngan encik tunang. sempat lagi kalau u nak fitting kalau tak selesa pakai. jgn mcm i, fitting la mcmana pun, mmg tak kan elok punya.

Miss Shareeda said...

To Hafiza Abdul Latiff ~
i betul sedih tau, dah la beli sama ngan encik tunang. sempat lagi kalau u nak fitting kalau tak selesa pakai. jgn mcm i, fitting la mcmana pun, mmg tak kan elok punya.