Thursday, May 28, 2009

sembang sembang baju nikah

Gambar menunjukkan kain nikah saya. Kain ini kami(sy&en.tunang) jadikan hantaran sewaktu tunang lalu. So takde kalut nak pilih kain nikah. Beli untuk buat hantaran dan jadikan kain nikah. Sekali imbas, aku perasan dan mmg agak perasan sebab kain ni seakan sama dengan kain baju nikah Mak Iti.. Cuba perati jap..

Hampir sama ke.. Time aku pilih kain nih, tanpa buat sebarang rujukan. Gamble je kol my old skolmate.. YANTI, lepas opis trus pick up dia then ajak pilih kain nikah. En.Tunang kata nak kaler putih bunga agak-agak biru. So, inilah aku agak sesuai. Nasib baik samping en.tunang tak sama mcm Dato K. heheh.. Sekarang pun aku belum decide fesyen yang dikehendaki. Tapi nih contoh-contoh yang aku agak berkenan la..

Ekin & Mawi.

Baju dengan gaya leher tinggi. Suka lahh.. Namun wajah aku takkan sesuai menggayakan tudung ekin ni. Wajah ekin berbentuk diamond. Tulang pipi tinggi. Cantek cheek bone die..Aku nih muka bulat. Tulang pipi tenggelam. Memang aku pun akan tenggelam.

Yatt & Suami

Again turtle neck. Minat jugak gaya baju nikah yatt nih. And again tudung yang aku tak mampu gayakan. Walaupun yatt muka nya agak bulat. Tapi dia memang semulajadi cantik. Mata bundar. Hidung terletak.. Sesuai lah jugak.

Macam gambar atas nih okay kot. I dream of turtle neck. Ataupun ala-ala baju LadyNoe. Pun santik..

LadyNoee.. Pn.Noe

4 comments:

fara said...

ohhh adela ala2 kain siti sbb ade biru2 tu..
hii..
beli kt mane?ongkosnya?

AmyMizzunderstood said...

nice color...!me baju nikah dah ada design cuma tak sure nk buat kat designer yang mana...hahah pening!

Upcoming Big Day said...

hi fara, sy beli di Jakel. Ongkos.. tak brapa ingat lah koz shopping kain2 lain jugak. Dalm 2rat ke 3rat kot. Tapi pueh ati den nampak mak iti ikut taste den. Hehehe

Upcoming Big Day said...

hi AmyMizzunderstood, i pun br survey design. Pun blm pikir nak tempah kat designer mana. Yang penting Pak Abu kata kat WHI TV3 td,"Pak Abu nasihatkan yer,kain nikah biarlah buat sendiri, kain sendiri, jgn SEWA!" Nampaknya kami menurut perintah Pak Abu.. heheh