Monday, August 24, 2009

Monogram Invitation Card

A monogram is a motif made by overlapping or combining two or more letters or other graphemes to form one symbol.-Source-

Adore this kinda design and i also want to implement it on my invitation wedding card. Terlalu layan Martha Stewart punya pasal.

Nampak simple saja.Seperti kad undangan catriona ross nih.



So, our initials are S & F.. Tapi aku suka lagi F & S sebab kalau F dulu lagi cun kot.

Eh, mana boleh kan, mestilah nama perempuan dulu sebab ini majlis pihak perempuan. Alahai,aku nih pun, itu pun nak jadi isu.

Satu question mark muncul , kenapa ya kad jenis ini kadang much more expensive dari kad-kad yg full color and design tuh..

Happy School Holiday To Me.. hihihi

18 comments:

sweet cravings said...

erk, sebab material dia rasanya. usually those kind of monograms are printed on high quality paper- tu sbb harga dia lbh than the full coloured tp, mcm nipis kan?

hee. pepandai je buat conclusion sendirik :P

fizz said...

mine is F&S too! hehehe

BuTtErFlyInFraMe said...

sbb it was much more exclusive..thats why harga dia bit pricey sket..plus hard cover..kalau u nak yg simple dan affordable maybe boleh je kot mintak dorang wat without the hard cover but still ad emonogram yg u suka..i pon suka!! weeee.............

Miss Shareeda said...

To sweet cravings ~ohh.. maybe la kot high quality paper.. ada cakap hot stampping menda ntah.hehe..

To pn.fizz ~ hee..sama ek..

To BuTtErFlyInFraMe ~suka jugak ke. hehe..betoi2, card jenis nih nampak exclusive lg kan..

NurulShigim said...

lg satu die punye printing..nmpk emas tuh kan? itu lg membuatkan nya exclusive dan mahal :-)

Miss Shareeda said...

To NurulShigim ~ agaknya laa.. itu la kot org kata hot stampping..ke? hehe

NisS^ImmEr said...

tul tu, biasanya diorg pakai hard cover, that's why simbol tu lebih nampak menyerlah..try la survey price nye :)

Miss Shareeda said...

To NisS^ImmEr ~ orait.. sambil survey la nih.. ;)

Sha Pattinson said...

dear : mahal2 invitation kita last2 org buang ..hehehe ..kalau yg harcover tue mahal gile cantik2 memang cantik tapi 1 kat nak dekat rm15 piuhhh ..kalau utk VIP bole tahan kot ..as me i suka yg mcm maya karin and linda jasmine tue simple and sweet ..tapi pk gak kalau nak jemput org kena kad cantik2 supaya org akan dtg ke majlis kita .. hehehe the invitation card will represent our majlis .. tapi kena pk soal budget gak la ..kan ..

Miss Shareeda said...

To Sha Pattinson ~ haa.. tu la satu punca i tak mo kad undangan tuh pricey. Kalau yg tau appreciate tak pe la. Like my fren nih siap ada album khas utk simpan kad wedding kwn2 tau. I tak kisah hard cover ke apa ke as long as ada itu monogram. hehehe..

jasmine said...

ohh suka the monogram osso! i pun nk letak on my kad kawin.. ;)
tp tu laa xmampu la nk tempah yg hardcover nye. they r too expensive! yelaa bayangkan kalau satu 5-6 hinggit didarabkan pula dengan 1500(for both side)??? huhuhu..aduh2..saket-sakett..

Miss Shareeda said...

To Jasmine ~ hehe... setuju. Moral of the story, srvay kad yang ada motif monogram but still affordable.. hihih

Reena said...

Wow. Lawa mmg lawa tapi a little bit pricey..mmg betul nnt orang buang2 jek.. Tp klu dah itu menjadi pilihan hati proceed jek...

Miss Shareeda said...

To pn.reena ~ hehehe.. janji puaskan ati ek..

MazZjeDa said...

hi,syareeda.. selalu jd silent reader...

try gi survey kat jln brunei near to jln imbi, KL.. murah n affordable.. Mine dulu buat kat situ.....

Miss Shareeda said...

To MazZjeda ~ hi maz,my ex-skolmate nih. hihi.. thanks 4 de info. Murah ek..? Nanti i tgk2 kat area situ..thanks again n happy fasting cikgu mazidah.. ;p

bitsANDpieces said...

mmg cantik kan? hm..i pon berangan nak hardcovers... tapi berangan jela..mom mmg tak bg..heh

cuckoo said...

dah buat kad kawen?if not,i can assist u within ur budget.do drop me an email