Sunday, August 16, 2009

Work in Progress


Boleh ke dibanggakan.Banyak kuntum dah aku hasilkan. Purpose DIY: still kabur lagi. Mungkin juga sekadar isi masa lapang. Mungkin juga selit di hantaran. Konon nak buat pomander ball tu.

Kadang-kadang aku risau kalau aku nih hanya hangat-hangat tahi chicken. Beria men-DIY lepas tu terhenti di tengah jalan. Maklumlah, kalau dah banyak + penat = malas.

Tolong serapkan semangat bakal pengantin pada saya boleh tak? Tolong kritik juga.

About door gift aku ada jugak planning. Bersedia la anak murid sekalian. Akan aku kerah tenaga kamu menggunting dan membina favour boxes selepas UPSR nanti. Bila lagi nak balas jasa cikgu bayek nih kan..?

Just simple triangle gift box. Contoh seperti di bawah. Cuma perlu sedikit deko lagi la kan.

Peringatan: ini sekadar percubaan sahaja. Jangan meletakkan harapan tinggi akan bertemu contoh-contoh DIY ini di wedding saya. Again, maybe sekadar warm-warm chicken shit.

21 comments:

ABDULKAREEM.T said...

whats the language of this blog?malay?

http://www.abdulkareemdiary.blogspot.com

Miss Shareeda said...

hiti boros kadazandurun nga blog. nakuro i?

konpius kot mamat nih.

ctfza said...

hehe.. konpius mamat tu..

well comey bunga tu.. nak buat utk ape? klu buat utk bunga telur pon chantekkk jugak tu..

Love Lavendar said...

wah...sweet je bunga tu...selamat menDIY.. jgn mls2 klu nk hasil yg memuaskan ye...

Miss Shareeda said...

To ctfza ~ blm tetap pendirian la saya nih. takpe la. Wat je byk2, lepas tuh br decide.

To Love Lavender ~ maceh..baik. baik.saya cuba utk tidak malas. hehe

naddynad said...

hahaha sgt suke dgn idea

..."Bersedia la anak murid sekalian. Akan aku kerah tenaga kamu menggunting dan membina favour boxes selepas UPSR nanti"....

cikgu mmg bijak..yup. loike!! ynot...baguih2x

khairulhaya said...

haloosss..

cikgu buat pomander ball tu pakai crepe paper ker?cantik la..x nak ajar ke cara2 nk buat bunga tu??

sila rajin2kan diri kamu ye wahai cikgu shareeda..

Miss Shareeda said...

To naddynad ~ hehe. bukan apa, kesian nanti budak2 bosan takde aktiviti lepas peksa. Hehehe..

To khairulhaya @ roy ~ a'ah, pakai crepe paper. sy pun belajar dr other blogger tapi lupa siapa. Kalau jumpa blog tu nanti sy inpom roy k.

xora said...

i heart the rose pomander!!! amat kemas! way better than mine.. *envy*.. the colour just marvelous!! * envy again*..

Miss Shareeda said...

To xora ~ jgn la envy2. yang awak buat pun okay what.. but mmg better guna crepe paper. mudah lg nak bentuk.

mrs to be said...

smg smua ini mjdi nyata
chayook cekgu
sure leh wat yer

:)

NurulShigim said...

good idea miss shahreeda...i suke. teruskan usaha... awk boleh punye. erm, leh ajar sy tak cr buat pomander ball tu, rase mcm nak buat hiasan nak gantung kat latar bilik pengantin,ok x? any idea?

favor tu pun lawa, creative awk ni..keep it up gal!

NURUL said...

shareeda...salam perkenalan. pasal outdoor gift tu sgt rajin kamu membuatnya secara menual. dulu time saya kawin saya design dan dh fikir semua tentang layout,color dan proses nya hanta kedai design semua dan printing. tp caiyok laaa kamu mmg rajin. outdoor gift paper beg saya juga seperti tu dipanggil V-box.

NurulShigim said...

miss shareeda : Cantiq..bunge crepe tu. Teruskan usaha.. insyAllah :-)

menarik ttg idea awk psl pomander ball? ok x klu idea sy buat pomander ball tu letak kat latar tirai bilik pengantin, bg gantung2 mcm tu kan..leh ajar sy cara buat bunge tu? heheh

favor tu pun menarik, buat tau..sy sokong awk,if sy leh buat, awk mesti lg leh buat. untung awk ade ank2 murid leh tlg.hihihi.

keep it up gal! gud luck

Miss Shareeda said...

To mrs to be ~ kata-kata smangat yang membina. maceh byk2.. hehe

To Nurul Shigim ~ thanks for the compliment ;p cantik jugak letak kat bilik. nampak sweet and adorable bilik awk nanti. tapi wat kecik2 la.. baru comel..

To Nurul ~ mungkin sebab banyak tangan dan kaki yang buat saya rajin. mungkin printing pon sy hantar kedai sbb nak tambah design. just gunting and lekat tuh secara manual dengan bantuan anak murid hehe..

To Nurul Shigim ~ hehe..kadang2 untung asal tahu mencari kesempatan dalam kesempitan.. boley..? hahaha

Dayu said...

camne buat bunga tu eeda??
share boleh
buat entry khas..
boleh?? boleh lah ye..

*sila buat pengumuman ye nnati

Miss Shareeda said...

To Pn Dayu ~ eheh.. ini sy tiru dari blogger naddyna. sangat lengkap tutorial nya tau..

NurulShigim said...

hehehe, xslh cikgu menggunakan kesempatan dlm kesempitan...hahaha.
klu sy dah jd cikgu nanti pun, sy kerah tenaga diaorg..heheheh

a'ah la cikgu, bolehlah..bolehla share buat tutorial tu?

hehe,sy sokong pn dayu :-)

Miss Shareeda said...

To NurulShigim ~ saya masih naive lagi dalam mencipta tutuorial. buat bunga pun tahap amatur sahaja. semua nya dari blogger naddyna.. http://naddynadjanuary.blogspot.com/2009/07/diy-your-rose-pomander-ball.html

cikin said...

caiyokkkkk shareeda..;) nak tau gak cemane nak buat bunga purple tu.. cantiknyer....:):)

Miss Shareeda said...

To cikin ~ thanks..copy paste je link naddynadjanuary tu. complete tau.. siap video lg.