Wednesday, July 1, 2009

dah nama blog kawen2.. tak sah la klu takde entry gedik

Biar aku jelaskan pada donia. en.tunang aku sangatlah sama sekali TIDAK romantik. See penegasan pada word tidak tuh. huhh.. dah tiga ari kami tak berkoling. Kalau itu perkara asing bagi anda yg bergelar tunangan orang, bagi aku itu normal. Aku dah immune , kebal dan lali dengan jarang ditelepon. Setakat text msg saje. Itu pun kurang 5 ke 6 msg dlm sehari.

Encik tunang dah training aku mcm tuh la. Sejak berchenta lagi. Dia bukan lah mat jiwang2. Text msg pun setakat sebaris dua. So automatically aku pun respon dengan kaedah yang sama. Itu pasal la saat dia menyatakan hasrat nak masuk meminang a.k.a melamar aku pada tahun lalu membuatkan aku jadi malu semalu malunya.

Just imagine, tunang sy formely known as pakwe at that time.. yang sy kenali tak romantik, panggil 'sayang' pun jarang', apa lg nak ucap megik word i lap u tu.. Suddenly kata nak pinang aku. Aku masih ingat masa itu bulan puasa 2008, kami lepas bukak puasa sama-sama. Dalam perjalanan pulang, dia suarakan hasrat suci murni dia. Aku memang tak mampu nak pandang muka dia disebabkan malu sangat. Tapi dalam hati konpem la suka gila babas alagapas..

Aku rasa hubungan ini agak unik. Mungkin konsep percintaan kami berbeza dengan pasangan lain. Sebab itulah kalau tiba-tiba encik tunang sebut i lap u aku seakan-akan berada di awang-awangan, seperti pertama kali di-ngorat. Sebab itulah kalau tiba-tiba encik tunang cakap "ya sayang", jantung berdegup kencang seakan pertama kali di-ayat. Inilah kesan penangan konsep percintaan yang diterapkan dalam relation aku dan tunang aku.

Benda sedap didengar tu, bila jarang-jarang dapat, mmg teringin sgt, tapi bila sekali dah dapat.. nikmatnya lahai..

*update..
jgn lupa ye nonton3R, 5th July, Ahad, 7.30mlm, TV3. isu KAWEN..

aku excited nak tgk, kalo kat NONA tu..citer kawen2 org kaya jek..huhuhu..

8 comments:

cikin said...

ehehhee..:):) cik cikin dapat en tunang yg agak romantika la jugak..

tiap kali dia cakap "ya sayang" rasa cm cair skejap.. hohoho..;P *walopun slalu dia ckp tp rasa cair tu ttp ade* -apekah ini..?!? hehe..:P

modusoperandi111209 said...

slm..
wah..ada unsur romantik entri kali ini ya!

Upcoming Big Day said...

To cikin ~ kalau mcm tu..tandanya cik cikin nih angau tahap infiniti.. hihihik..gurau2 yek..

Upcoming Big Day said...

To modusoperandi111209 ~ salam, blh jugak diklasifikasi entri SYOK SENDIRI.. ahaha.. ;p

Dayu said...

a'ah kan
kalau selalu sgt kata 'i luv u'.. sayang awak smua.. boleh jadik bosan gak kan
tapi tu lah,kena kreatif
kena pelbagai kan rasa dlm hubungan tu

huhuu..tidak mendengar suara adalah agak mustahil bagi pn hidayu
sebab dia sudah terbiasa
dr 7-8 taun dulu
tapi byk gak hal lain sudah immune

hah...tang memasak, kamu kena yakin
dah sila lah biasakan dia ngan masakan kamu
dr zaman tunang ni kamu patut train lidah dia
mcm i, dari zaman blum jadik tunang lagi i dah biasakan dia ngan masakan i
so kalau nak komen
sila komen skrg...

Upcoming Big Day said...

To Dayu ~ Yeah.. pn.dayu bagi sy tips.. suke..suke.. makaseh byk2. Ekceli dah cungkil rahsia jugak..bakal mak mertua bgtau anak terunanya tak cerewet sgt bab makan2 ni.. Legaaa..

esca said...

eheheh lawak la baca ni.. tapi kan..betul la kalau x romantik ni x jadi satu masalah asalkan dia baik hati.. tul x?
eeheh suka lah ayat ni Encik Tunang..

Upcoming Big Day said...

To esca ~ betoi2.. romantic tu blh develop kot..yang penting hati mau bayekkk.. hehe