Friday, July 31, 2009

My niece big day

Fokus pada misi blog di-create. Ini kisah perkahwinan anak buah saya.B.Juliana & Abu on July 18,2009. But my niece nih older than me. Aku panggil dia Kak Uteh.

Majlis di adakan di Bandar Tenggara, Johor. Aku tertarik dengan pelamin merah menyala yang diilhamkan oleh Kak Uteh. Kak Uteh memang comey. Layan pic dulu.

Pictures taken from Lensa Melayu ; also my official engangement photographer.

Menu yang disediakan ialah nasi ayam penyet. Its an Indonesian dish of javanese.

What basically is nasi ayam penyet? It is consist of a fried chicken yang diketuk (dipenyetkan), with plain stream rice and lot of traditional malay salad or what do you call Ulam, and importantly sambal (chillie). Also serve with soup.

Makanan ini juga popular di sekitar Singapura.Menarik dan enak. Ibu pun macam berminat nak guna pakai menu ini on my wed. Me?? not sure yet.

source: Singapura Daily Makan Photo

Next week pula my lovely cousin FIDAH big day. Dan sempena pulang kampung (Batu Pahat)next week, aku nekad akan pegi booking bridal what ever may come.

Tak mahu tangguh-tangguh lagi. Sebab last week masa kat kedah, orang belah sana dah tanya persiapan tahap mana. Soalan yang mampu aku jawab dengan hanya sengihan.. (Belum buat apa-apa la tuu..)

6 comments:

==_Yano_== said...

haa...photographer ni mantap ni...sempoi2 gamba dia...

Love Lavendar said...

alahai...comelnye...so sweet pict kt semak tu...cntik sgt...kt umah hanya ade ladang tebu milik jiran.hahaha. ayam penyet, me x pernah dgr la. hehehe. tgk pict tu ade ala2 nasi ayam skit la..cuma beza nasi die right?
masa sentiasa bergerak, pejam celik pejam celik dh sampai masa. apa lg cepat le buat persiapan agar tidak kelam kabut. hehehe.. doakan awk buat yg terbaik ok...realisasikan impian awk.

महामंत्री - तस्लीम said...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

Miss Shareeda said...

To Yano ~ ye la tu yano..

To Love Lavender ~ Thanks. Me also doakan awk jugak. heheh

angelcronixblur said...
This comment has been removed by the author.
Miss Shareeda said...

To angelcronixblur ~ wahaaa. my cute niece nih ada blog yeh. i knoe u.. mmg la tak dpt balik sbb balik on 6thAug. nih pon online live from bp. thanks for visiting my blog dear.. ;p jumpa raya nanti yek..