Tuesday, July 7, 2009

Crying in pain.

Memang ini entry sentap. Ntahla. aku pun tak paham. Kenapa payah sangat nak jaga hati orang.. Pernah kah kamu mengalami situasi tangan terikat ke langit, kaki terpasak di bumi.

Melihat perbuatan yang terang-terangan satu kesalahan, tapi tak mampu nak berbuat apa. Mulut terkunci..tapi hati bagai dihiris-hiris..

Lagi satu.. kalau hidup, tolonglah jgn menyusahkan orang lain. Aduh.. ikut hati nak je story in details, mention the person, define the matter.. tapi aku masih sangat-sangat bertimbang rasa. And again, aku still nak jaga ati orang mcm tu..

i just make fool of myself..am i???

Wassalam..

10 comments:

Ija1202 said...

berada ti tengah2...
jika perlu di tegur elokla tegur, jika mendiamkan diri itu lebih baik..simpan lah rahsia itu.. :)

memahami situasi kamu..

Upcoming Big Day said...

To Ija1202~ thnks kerana memahami.. kadang rasa diri nih lemah sgt.

Nurul Shigim said...

sabar yer, selagi kita masih boleh bertahan, kita bertahan. mmg susah nak jg hati org lain,kadang2 hati kite sendiri yg terguris.

anyways thanks drop ur comment,nanti i bg satu u kad kawen ek.. :-)

cikin said...

susah nak puaskan hati smuer org.. susah gak nak jaga hati smuer org.. kekadang smpi hati kiter lak yg teseksa sbb nak biar org tak terseksa.. saba yer..:)

selagi bole tegur.. kiter tegur la.. *tp secara berhalus dlm gurauan ker :)*

Upcoming Big Day said...

To Nurul Shigim ~ Maceh u. Kalau "hati" ini blh tukarganti di kedai2 spare part berhampiran kan besh..

Upcoming Big Day said...

To cikin ~ Kadang ada org kena sindir2 pon wat pekak jek cikin.. robek hati ku.. huhu.. sabar je la

AmyMizzunderstood said...

sabar la..semua orang pernah lalui benda yg mcm ni..even tak tau apa cerita nya..but SABAR is the best word buat masa ni..kan?
Insyallah semuanya ok..

Upcoming Big Day said...

To AmyMizzunderstood ~ Betul..kene tukar dr laugther is the best medicine kepada
patience is the super duper best medicine.. huhuh

Rashid said...

Salam

Kalau kita asyik termakan hati je rasanya baik takyah kita jaga hati ..

dushh!! dushh!! orang yang selalu makan hati kita.. hehe

Upcoming Big Day said...

To Rashid ~ betoi3x.. nanti orang lain yang kenyang makan ati kite.sy tak suka makan hati. suka makan paru.