Wednesday, July 8, 2009

Staples Center and PPSMI..

Balik keja bukak cenel E!712 nak tgk ceremony the late jacko.Agak touching. Saja nak layankan sebab tak mahu ketinggalan bas.

Petang tengok berita. PPSMI dimansuhkan menjelang 2012. Whatttheee.. Aduyai.. Aku pun tak tahu nak respon apa. Anyhow, aku berhak respon kan. Sebab aku ni kira pelaksana PPSMI. Ini la masalah apabila pihak-pihak yang sekadar melaksanakan dasar tidak berada di posisi sebenar pelaksana. Propaganda..?? Adakah ayat aku complicated..Lu pikirlah sendiri..

So segala books, cd courseware, teaching aids, trolley semua tu nak buat apa yer? jual kat bundle boleh..? At least the laptop still useful.

Mungkin aku emo sebab lost 10% kot?? Boleh jadi jugak. Aku mengadu kat en.tunang. En.tunang dengan nada kool berkata sekurangnya aku dapat merasa imbuhan itu since mula kerja lagi; five years ago..

Hmm..ada kebenarannya. Keyword nya bersyukurlah ya cikgu shareeda.
h.a.m.p.e.h


notakaki
i) aku ajar maths
ii) guru-guru yang ajar maths,science,english dpt 10% extra from basic salary..
ii) PPSMI-Pengajaran Pembelajaran Sains & Matematik dalam bahasa Inggeris

5 comments:

Acai said...

Salam cekgu,
Terima kasih sudi singgah blog sy ye..:) org umh sypun cekgu gak..pasal PPSMI tu takde komen pape,hehe..orang jawe gak ek..sy jawe banting, jadi mmg base kat lembah klanglah..:) tapi ada gak amik diluar selangor..bulan 11 ada jo kat JB..:) bila tarikh majlis cekgu?

modusoperandi111209 said...

huhu..snap muke ala2 "redha" je tu..

cikin said...

hmmm... tak tau mau komen ape.. tp kesian lak kat bebudak yg dh biasa ngn eng kan.. *cm adik cik cikin.. huwaaaaa*

Upcoming Big Day said...

To afidah@modusoperandi111209 ~ apa blh buat. redha saja la. mcm nak tukar caption pic tu word 'redha' tu.. hehe

Upcoming Big Day said...

To Cikin ~ Hehe.. kesian kat murid yg pontential mcm adik cikin..