Thursday, July 16, 2009

Apakah PSPPK?

Aku pun tak tau maksud akronim PSPKK tu.. Yang aku paham, PSPPK macam sukan antara guru-guru seluruh Malaysia la. Minggu lepas ada surat pemilihan PSPPK. Aku pun usha2 la apa game blh join. Tapi baru je nak offerkan diri, seorang orang nih cakap.

"ala shareeda, kau jgn la ikot, nak kahwen dah..ko berhitam-hitam pula kat tengah padang"

Aduh, hampahnya. Patah semangat berkobar aku nak join sukan netball tu.
Baiklah, aku undurkan diri.

Then,bakal ada camping unit beruniform sekolah peringkat daerah. As usual, aku akan jadi guru pengiring. Seronok oo, tidur dalam khemah,masuk hutan, main masak2, abselling, flying fox segala bagai. Dan sekali lagi aku hampa bila encik.tunang bantah.

"Tahun lepas kan awak dah pegi. tak yah la join2 aktiviti luar sgt. suroh cekgu lain bawak budak2 tu yer"

Ini namanya sudah jatuh ditimpa tangga.. Hampa berganda. Kenapa?? Kalau nak kahwen tak boleh join aktiviti adventure ke? Oh..mungkin org sekeliling prihatin bagi pihak aku,tapi siapa dulu suruh aku join itu ini. Bawa budak sana sini. Kan aku dah naik syok..

"kau la pegi shareeda, ko bujang..senang.."

Sekarang nih dah opposite pulak dialog mereka ya. Mungkin ini la maksud pengorbanan. Huhu..

7 comments:

cikin said...

heheh.. tp btul gak kata dorg..:) nnti pape jd kan susah.. calar balar saner sni ke.. pastu dorg nak la awk kulit cerah berseri2 ms big day nnti..;)

Blackroses said...

bakal pengantin knelah jga diri...btol jugak ckp diorg tu...lg2 bila harinya sudah makin hampir...nk keluar rumah pun x boleh kn...
tu tandanya mereka syg kat awak...

asleenda said...

haipp....jgn melawan ckp org tue...
hehheheh...

Miss Shareeda said...

To cikin ~ betul tu. Tapi nak jugak hav fun sebelum keadaan benar-benar membataskan.

Miss Shareeda said...

To Blackroses ~ sama seperti komen utk cikin..huhuh

To asleenda ~ tak lawan pon awak. bg luahkan peeling jek. hehehe

Dj_Diddy said...

Pembetulan ye.. PSKPP ye.. hehe

Miss Shareeda said...

To Dj_Diddy ~ a'ah la.. silap kat title and sedikit di entry. Maluu..