Monday, July 13, 2009

Contact Lenses..nak pakai ke??

Sekadar menyentuh isu pemakaian lenses kaler2 time wedding. Macam tak penah perasan lg dalam other blog discuss isu nih. Aku tak penah pakai lense. Rabun pun tak jugak.

Flash back time aku tunang dulu, time make-up tiba2 tukang mekap Kak Athlia spotan tanya..

"eh, awak nak pakai lenses tak?? kalau nak.. pakai la sekarang.."
"tak reti kak, tak penah pakai pun"sambil sengih-sengih.

Kak Athlia ada suggest kaler lenses yang sesuai kalau nak pakai, supaya dalam gambar nampak cantik, tapi ampon..aku lupa kaler apa dia cakap.Aku pun tak pasti nak pakai ke tidak nanti. Blh bikin cun ke?

Mari skodeng which is the most suitable color..

atau nak lebih ekstrem.. Hehehehhehe



19 comments:

modusoperandi111209 said...

iya..sy pun hajat mau pkai contact lense time majlis nanti. tips biase2 je ni.. klo awk mau pkai time majlis nant, biasakn pkai dr skang. takut nant time bersanding..ade yg mengalir air mate (cam kena kawen pakse plak pdhal rela)..huhu..

Acai said...

Salam,
Kalau pakai lens ni pastikan selesa kat mata..:) ada jenis mata kering tu, dia asyik berair je mata..pastu gatal..memang sakit sangat dia pakai masa ngah sanding,sian dia tak selesa..:)

PAstu kalau dapat lenses yang sama kaler or tone ngan baju lagi lawa..:)

Ija1202 said...

boleh je kalau nak pakai..tp perlu dibiasakan..sbb klu x biasa bimbang ada aplikasi pd mata jika jenama yg di beli tidak bersesuaian...
hazel colour pun menarik... :)

Nurul Shigim said...

iye, betul tu..if u nak pki mase wedding nanti, better u biasekan dr skrg... ade contact lens yg tak ade power utk org yg tak rabun. if rabun beli yg ade power. i pun mase tunang tak pakai, takut...tak reti...awal tahun ni br cuba2 nak pakai, i beli yg tak ade power.. igtkan nak suh org pkikan,tp die kate try pakai sendiri...mula2 kekok,lama2 dah ok..mula berair2 mata, lama2 ok..
betul u ckp tu, if pakai contact lens, lg cantek dan complete la makeup kite tu, lg cun la,mengancam gile tang mata dgn bulu mata palsu.hehehe. pemilihan warna contact lens yg sesuai amat penting sbb ikut warna baju wedding kite nanti. so i pun cadang nak pakai, sbb mata sy kecik,mau bg besar...i selalu gi ngk blog ni http://geolens-2u.blogspot.com/

:-)

MyRule said...

me sure x bleh pakai sebb mata me sensitif..hehehe. Tapi kawan me pakai masa bersanding. Cantik gak.

~CiK LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

sy pon tingin gak nk pkai...tp x biasa ar...kompem kekok nnti...
tp dr pemerhatian sy la kn owang yg pkai contact lense ms wedding nmpk cantek je kt mata...
apa owang ckp...haaa nmpk mata cam galak...hihihi!!
jom2 kita cuba pkai dr skrg...
hiksss!!

Upcoming Big Day said...

To modusoperandi111209 ~ hahah.. ye lah. harus biasakan,, teringin tu ada.. nak gak merasa mata nih sparkling.. hihih

Upcoming Big Day said...

To Acai ~ yelah.dibuatnye mata jenis sensitip, wat kempunan je kan..

To Ija1202 ~ hmm.. betul tu. ingat nak try hazel gak. menarik kan kaler tu..

To Nurul Shigim ~ heheh,,sepandan kan dengn bulu mata itu yaa.. ada cerita juga time sy tunang, disebabkan tak penah pakai bulu mata palsu, berusaha membuka mata seluasnya sbb mcm berat je memula tu..heheh

To Myrule ~ alahai.. takpe2, try another alternative utk lebih menarik di hari besar awak ya..

To ~CiK LaDy AnGeL vs DeViL~ hehe..nak jugak rasa mata nih bisa memukau di hari tawen kan.. sy pun tak penah iza, harap2 mata nih tak sensitip laa.

AmyMizzunderstood said...

saya lebih suka grey yang kebiruan...grey and turquoise..sgt cool!

fizz said...

try yg mata kucing tu hahaha. sure sume org lari :P

btw... ape salahnya pakai yg berkaler. nampak naik sket mata. lain dari yg lain sket. tp jgn amek kaler yg obvious... amek yg lebih kureng je. kalau nk play on the safe side... amek hazelnut or brown. kalau berani sket amek amethyst or anything ikut tema kaler. i would recommend fresh look lah. very comfy ;)

Nurulhuda Abu Bakar said...

teringin nak pakai jugak masa tunang nanti, tapi bf dah sound, mata dah rabun sangat ke nak pakai lens..

huhu cry ;( ;(

Miss Shareeda said...

To Amy ~ agree.tentu cik amy sgt sweet mengenakan kaler itu.. hikhik

To Fizz~ kaler hazel itu dah masuk dalam waiting list.. hehe..

To Nurulhuda Abu Bakar~ ala cian.. erm.. tapi rasanya kalau awk pakai jugak, he would be sgt suprise n tak berenti puji awak. konpem punya.. ehehe

cikin said...

yg ade corak smiley leh tak.. hehehheehe..:P:P

Nurul Shigim said...

hazel,grey...cantek la sis :-) if theme wedding white ,senang nak masuk semua color kan. sis theme color dah ade kan...color hazel pun ok.

yaa,first time pki bulu mata palsu mmg rase teramat berat mata.huhu.. lagi2 klu nak guna eyeliner bwh mata.huhu..smpi berair2 mata..huhu.

khairulhaya said...

hai shareeda..

tetibe teterjah blog kamu..bagus idea tu,mmg roy pon ade niat dhati mau pakai mende alah tu..baru nmpak lain sket kan wajah kite ni..
roy mau pakai color cokelat n hazel pd hari yg berbeza..
tp klu awal2 sgt pakai dr skrg make xnmpk sgt la perbezaannye nnt pd majlis kite tu..huhu..ini cume pdapat roy je la.

khairulhaya said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Miss Shareeda said...

To cikin ~ hehe.. takkan cik cikin nak pakai camtu kot.

To Nurul Shigim ~ kite serupa, nampak sgt la u n me seseorang yang simple je kan.. ;)

To khairulhaya ~ Makaseh terjah. Terjah-terjah la selalu. Sy delete satu komen awak sbb double. Kalau kita pakai dr skrg pun, pakai la kekadang je utk biasakan. Kalau sy nak pakai time dok dlm umah je.. Maluu.. excpet on big day.. tak malu2 dah..hehe

Dayu said...

oohhhh harus pakai..barulah mata nampak bulat je
mekap mata akan bertambah cantik dgn lens..
macam kita dulu
siap beli awal2, praktis pakai sbb tak rabun pun kan
beli yang biasa2 je..sbb lps tu trus tak tau dah mana duduk lens tu

Miss Shareeda said...

To Dayu ~ siap praktis kan. haruslah sy dan bakal perantin lain mcm tu kan. ekeke, we all kan followers pn.dayu. ;p